Daripada dibuang kulit pisang
sabaiknya dimasak Bahan2 :
... - Kulit pisang janis apa aja yang
penting masak .
- Air kapur kapur.
- Limau nipis.
- Tepung gandum 150 gram. - Tepung sagu 50 gram.
- Telur 2 (dua) biji.
- Gula pasir & garam
secukupnya. Cara Masak :
Rendam kulit pisang dlm air kapur
salama 24 jam , selepas itu
ditoskan
setelah agak kering ,perahkan air
limau nipis supaya baunya harum . Campurkan tepung
gandum & tepung
sagu ,gula ,garam ,dan telur.
Gaulkansampai rata. Celupkan
kulit pisang satu per satu ke dlm
adunan. Goreng sampai masak. CARA PENYAJIAN :
Bila sudah masak.. TERUS BUANG..
sbb xsedap dimakan..!!! Monyet
pon tau nak buang kulit pisang!!
Inikan lak manusia....
Tidak ada komentar:
Posting Komentar